Verder Terug Inhoud

5. Waarom niet beide manieren?

Het voeren van beide methodes lijkt een gulden middenweg: de traditionele methode wordt gebruikt voor uitgebreide discussies, terwijl voor simpele berichten een reactie boven het citaat volstaat.

Dat is echter niet haalbaar: hoe weet je dat je simpele bericht geen uitgebreide discussie wordt? Het komt voor dat berichten die bestaan uit een enkele korte vraag uitlopen tot een discussie met berichten van wel honderd regels, met vele reacties over en weer. Zo'n discussie kan wekenlang duren.

Ook zit je met het probleem van het reageren op een reactie: stel dat je wilt reageren op een in traditionele stijl opgesteld bericht. Doe je dat bovenaan, of ook in de traditionele stijl?

En andersom: er staat een reactie met daaronder een citaat. Er zijn meerdere punten waarop je wilt reageren: hoe dat je dat?

Het combineren van beide methoden lijkt dus geen haalbare zaak. We zullen moeten kiezen tussen een van beide methoden. Slechts de traditionele manier van reageren is algemeen toepasbaar op elk bericht, en dus de logische keus.


Verder Terug Inhoud